p/s: padahal bukan reti sangat masak pun.. tapi sis cuba yaπππ
BAHAN:
Daun pandan (panjang) 3 helai kalau kecik maybe 5 helai la kot. (Blend utk dapatkan air je)
Santan 200ml
Telur 1 biji
Susu segar 100ml (dalam resepi lain aku tengok semua guna susu cair, tapi kat rumah ni tak ada, ada susu segar je)
Susu pekat 2 sudu (kalau nak manis lagi, letak lebih...)
Pewarna hijau
Tepung jagung 2 sudu (kalau nak pekat letak banyak lagi)
CARA:
Kacau semua bahan atas api perlahan. kacau sampai mendidih.
Then tadddaaaaaaa siapπππ
CARA NAK MAKAN:
kalau nak sedap, kukus roti gardenia tu bagi lembut dan panas. Then cicah dengan kuah tadi.
Sedap!
Biasa beli kat kedai sekali makan je RM6 π
mahal kot. Tapi boleh dikatakan setiap hari ajak suami pi kedai beli. adehhh...
Ni buat ni boleh makan banyak kali.
Marvellous.π
sejenis tak pandai masak.π
nur insan
teratak kasih A & E
30 mac 2020 (4.20pm)
Hari ke-13 cuti kuarantin COVID-19
No comments:
Post a Comment