Sunday, August 30, 2009

bayangkan ianya berlaku...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda.....
************ ********* *********

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun...

lalu salah seorang lelaki tu bertempik "
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri ditempat masing-masing termasuk Pak Iman tu...

Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah....


Macammana.. adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.selain terhibur anda fikirlahlah. ..


" Lawak kan, dari 1,000 org yg mengaku
dia Islam hanya20 ygbetul-betul beriman... "

" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakanALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membaw amesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. barukena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaatlagi..."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al-Quran"

"Lawak kan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgnboyfriend atau girl friend berjam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAh .. alahai..tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau e-mail yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama..

Lawak kan???/ Kenapa gelak/ tu kanrealiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akansampaikan kat orang lain... berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak???

No comments: