Monday, August 31, 2009

SOLAT AKHIR WAKTU...


Rupa-rupanya ada cerita kalau kita lewatkan sembahyang kita yea. Jika berpuasa Amalan kitadirect terus padaNya. Tapi Jika bersembahyang Ada posmen pula Untuk hantar amalan kita padaNya...

Kisahnya…..

Setiap kita ada malaikat Malaikat yang hantar amalan sembahyang kita Pada Ilahi Untuk sampaikan amalan kita, Ia melalui tol-tol di setiap lapisan langit. Dimana setiap penjaga tol, (Kroni malaikat juga) Jika sembahyang di awal waktu, Tolnya “free” Sekatan tol tiada. Tiada “jem” Malaikat terus sampaikan amalan pada Tuhan Untuk dinilaikan.

TapiJika sembahyang di akhir waktu Tol free jugaTapi sekatannya MasyaAllah….Di langit pertama, Penjaga tol marahkan posmen kita Kenapa lewat poskan amalan kita. Merayu-rayu posmen malaikat kita Minta diberi laluan. Tetapi… penjaga langit pertama Tidak heran Dicampakkan amalan lewat sembahyang tadi ke bumi Maka..Jatuh berderai…Dikutip semula oleh Malaikat posmen kita Satu persatu dikutip Sambil terus merayu untuk ke lapisan langit ke-dua Dilangit kedua, Samalah juga,Bebelan malaikat kerana lewat hantar amalanMerayu lagi kawan kita. Tak dipedulinya. Lalu dilemparkan amalan lewat sembahyang kita tadi Jatuh berderai lagi..Dikutip satu persatu amalan kita Dirayu lagi untuk diserahkan amalan kita pada Tuhan Dilangit ketiga..

La…. Kena basuh lagi malaikat posmen kita Kenapa lewat hantar amalan tersebut Tiada kompromi Terus dibaling amalan kita. Jatuh berderai amalan kita. Tak ade nilai….Dan tiada lagi dikutip dan dirayu lagi Maka..Tak sampailah amalan kita kepada Allah Seolah-olah kita tak sembahyang juga .

Maka…Bersedialah kita menerima pembalasannya Tak di dunia di akhirat pula Hilang duit, Hati risau, Tender ditolak, Ujian bertimpa-timpa... Ish….Tak berbaloikan kita buat amal Tapi tak sampai.. Dahlah tu Tak de nilai Kena azab lagi nantiYa Allah… Ampunkan kami… Kerana lalai…Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Lagi Maha Penyayang...

Jadikan hati kami Suka sembahyang di awal waktu . Gawatkan hati kami selagi kami tak segerakan Biarlah kami gawat di dunia Agar kami tidak gawat lagi Di hari akhirat kelak.Amin.

Sumber : FWD"


Kesabaran adalah tunjang kekuatan dan kebahagiaan di dunia mahupun akhirat...."

2 comments:

...iLhAm iNsaNi... said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

buat teman2ku sekalian dan diri sendiri yang sering lalai... jgn krn nk pengalmn baru atau m'cari 'rezeki' kita lwat2kn solat...tgk kn tak ke mana 'rezeki' yg kta dpt..

p/s:sdnt g