Tuesday, May 6, 2014

BEST TAK JADI MT???

kadangkala macam perlu pekakkan telinga. haha. jahatnya aku. tapi sekejap je. paling lama setengah hari. dan seterusnya aku akan cuba selesaikan masalah yang ada. sebab masalah untuk diselesaikan. seronok! enjoy!




soalan: best tak jadi MT

lepas fikir 5 saat.

jawapan: best! sebab boleh arah orang buat itu.
buat ini.

-_-

tapi sebenarnya disebalik 'arah orang buat itu, buat ini' ialah:

1) orang senang ke nak terima arahan????
cth: ok, minggu ni study week. so kita kena buat gerak kerja program seterusnya.

respon: alamak... xleh cuti lagi =.=''
#huhuhu.

so macam mana nak fahamkan diorang bahawa gerak kerja tu perlu?.
*question mark*


2) nak terangkan bagaimana kefungsian AJK.
cth: awak jadi AJK 3K ya. then, awak teknikal, awak makanan, awak persiapan pentas. bla.. bla.. bla...

respon: urm... akak, 3K perlu buat apa ya untuk program ni?, teknikal tu PA system kita rosak. then macam mana?, persiapan pentas nak buat konsep macam mana?.. bla... bla...bla..bla...
=.=''



baru dua soalan diatas.
itupun bukan senang nak jawab.
so soalan2 yg diluar jangka lain yg mungkin akan ditanya.
kena bersedia dengan jawapan.

whatever it is.
andai awak dah terpilih,
berusaha buat yang terbaik!
yakinlah pertolongan Allah itu datang.
seindah sinar, mata memandang
:)


_dah lama pencen.
just nak tulis sebab ada yang bertanya.
dan itu menggamit memori.
:)

dan ada 1 lagi perkara yang penting untuk difikirkan sbg MT.
how to copy paste diri kita pada orang lain dan yang pasti hasil copy paste tersebut perlu lebih baik.
sedangkan kita bukan mesin pencetak.



btw, MT tu apa??
#haha
Majlis Tertinggi.
tapi saya selalu rasa saya rendah .




nur insan
presint 5
06 mei 2014 (09.00pm)

1 comment:

ArELeEz said...

the best part is.. bile kite t'pilih means, ramai yg letak kepercayaan tggi kat kredibiliti kite. ;)