Tuesday, July 2, 2013

KIL... LIFE^___^

be grateful and happy



Hidup ni sebenarnya kita yang pilih...
nak bahagia, nak gembira, nak sedih. nak nangeh...
semua... kita yang pilih...
sebab our thinking akan menghasilkan action and feeling...
choose to be happy...
then u will...

kadang2 kita rasa orang lain terlalu beruntung...
lebih dari kita..
tapi hakikatnya, jika kita sedar dan bersyukur dengan apa adanya...
insya'Allah.. Allah akan tambahkan lagi nikmatNya...
dan kita akan tahu... bertapa sebenarnya kitaga beruntung ^___^...

pernah tak rasa nak bunuh diri?
*astaghfirullah ala'zim* =.=''
why I ask this 'sound like stupid question'..
but... adakan diluar sana yang pilih untuk commit suicide...=_=''
sebab rasa dah xbermakna hidup ni...
atau sebenarnya orang yang begitu adalah selfish... pentingkan diri!
at least u must have someone that really care about u...
but  u never realise that... -_-

LIFE IS SO SWEET...
if we choose to be happy and gratefull with that...

Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan; 
"Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku sangat pedih". 
- Ibrahim:7-

Aku pasti mati,
Kerana mati itu kehidupan.
Tapi aku mahu mati,
Kematian yang menghidupkan.
-inche gabbana-

huhu...
sebenarnya aku baru jer habeh tengok citer KIL....
*sambil mengemas barang untuk pulang ke kg sebelum praktikal esok*
bagus citer ni...
should be one of the best malay film...
berbanding citer2 merapu yang lain...
*selalu kata citer merapu nak bagi pengajaran...tapi last2 makin mengajar buat benda tak baik =.=''*
what I can say from this film...


'hidup ni terlalu bermakna untuk dinikmati...
ia adalah persinggahan yang seharusnya digunakan dengan sebaiknya..."

dan

"jangan kerana seorang atau  sesuatu yang menyakitkan kita, kita terus nak bersedih hati or mengalah dll...
sebab hakikatnya... masih banyak perkara lain yang menggembirakan....
yang sedih hanya satu... tapi gembira masih beribu ^___^"



and lepas abeh tengok citer ni..
aku rasa... I still have a lot of work to do before time is up...^___^
and start 15 julai aku bakal berpraktikal hingga nov 2013...
urm... agak nervous..
sampai aku mimpi tadi dalam kereta otw balik TM dari Sijangkang.. =.=''

apa2 pun... for all my student to be...
hope I can be a good teacher for ol of u...
huhu...
BOTA... my next destination...
harus kental wahai cikgu!...huhu


orite... arigato...
perjuangan harus diteruskan...
because life so sweet ^____^


::feeling great::

nur insan
presint 4
02 julai 2013 (04:30 am)

No comments: