Monday, February 1, 2010

Nafas Baru


Assalamualaikum... alhamdulillah, akhirnya blog ni telah diberi nafas baru setelah berasa jemu dan bosan dengan segala 'keserabutan' yang melanda blog ini sejak beberapa bulan yang lalu. Dalam mencari 'nafas' baru untuk blog, sebenarnya ana juga mencari 'nafas' baru untuk diri sendiri. Sejak beberapa bulan ni, mungkin ana berada dalam keadaan agak 'tertekan' lebih2 lagi bila masyarakat mula berbicara tentang r^su^t .... rasanya lebih baik ana dihujani dengan soalan math T, dari memikirkan tentang 'tu'... apatah lagi bila memikirkan harapan insan2 yang ana sayang dunia dan akhirat http://www.emocutez.com(sebab tu selalu 'O.T.C' agaknya... jadi minta maaflah kepada insan2 yang terkena 'panggilan hangit'http://www.emocutez.comp/s: gurau tukn best).

Erm.. semalam jumpa Nisa 'Tek Che', dia dah mulakan kerjaya dengan nafas baru..huhu.. (tak sangka lepas 3 tahun tak jumpa boleh terjumpa malam semalam). Dan beberapa hari lepas dapat e-mail dari miza, tq miza sebab ingatkan emy pada hp yang sering ditinggalkan (buat kesekian kalinya kena 'tegur' tentang hp...aduhai) ...teguran miza pun memberi nafas baru...dan beberapa hari lepas juga dapat message dari Atie, erm... lepas 2 tahun tak dengar citer... 'apa citer ni atie???'... namun dalam banyak2 pertemuan, yang paling best sekali pertemuan pagi semalam dengan adik tercinta...http://www.emocutez.com (ksiannyalh....smoga cpt keluar dari kem yang menyiksakan jiwamuhttp://www.emocutez.com)

Tapi whatever pun nak wish Selamat Hari Lahir (hari ni 01/02/10)http://www.emocutez.com untuk sahabat yang kental jiwanya iaitu Mazni... dah tua rupanya sahabatku yang sorang nihttp://www.emocutez.com... usia yang bertambah melambangkan nafas yang semakin berkurang, semoga kebahagiaan dunia dan akhirat milikmu sahabat...

Rasanya masih belum terlalu terlambat untuk wish Selamat Hari Lahir dan Salam Takziah buat Suhaiza yang meyambut ulang tahun kelahiran yang ke-20 pada 24/01/10 yang lalu(terima kasih Sue tuk message malam sabtu aritu,memang memberi Semangat Baru... insya-Allah pasni boleh psiko sue lagi...), dan salam Takziah dan al-fatihah buat keluarga arwah Firdaus sahabat yang pernah berjuang bersamaku namun telah 'pergi' dahulu pada 24/01/09 yang lalu.... Dengan tarikh yang sama, tapi dua buah keluarga berada dalam situasi yang berbeza...


Namun apa sekalipun... sempena Nafas Baru, ana ingin menjadi insan 'baru' dengan azam baru dan jiwa baru... Sebenarnya, hari2 adalah nafas baru, jadi seharusnya hari2 'jiwa baru' dan 'semangat baru' okay...jangan mengalah!!! http://www.emocutez.com So, let's start a new journey with new spirit....http://www.emocutez.com fighting!!!


Walau macam mana sekalipun, nak minta maaf.. catatan blog ini hanyalah contengan insan yang daif dalam banyak perkara... tapi matlamatnya hanya satu...


p/s:lagu ni mmg kena dgn jiwa saat ini

Kelmarin hanya tinggal kenangan
Bersama peristiwa semalam
Adakah hari ini yang ku tempuh
Kan bersinar untuk hari esok

Benarlah apa yang telah dikata
Penantian itu satu penyiksaan
Kepastian membunuh kerisauan
Ketabahan mendamai keresahan

5 comments:

Ahmad Zulfadhli said...

teruskan semanagt anda, emy nazira! caiyok2x.. :)

Putera Melaka,
Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
e-Store StormReaders - http://stormreaders.net/zulfadhli

...Nur iNsAn... said...

chaiyok2x???.. cm knal je ayt ni(",)v.. thnkz saudra zul

Hurul Ummi said...

hehehe spm ke tahun neh??caiyok2 juga eh..

blog dah makin ringan berbanding dulu

:) harap nazira sihat yaa

...Nur iNsAn... said...

huhu..bkn spm, tpi stpm...
insya-Allah smga smua muslimn n mslmat chaiyok2x jga:)..

...Nur iNsAn... said...

huhu..bkn spm, tpi stpm...
insya-Allah smga smua muslimn n mslmat chaiyok2x jga:)..