Friday, February 21, 2014

Kak Long to be...





petang tadi....
sibuk baca jurnal berkaitan keibubapaan dan remaja....
dalam masa yang sama, ramai pula sahabat post berkaitan perkahwinan termasuk isu poligummy....
macam-macam yang bermain difikiran...
tentang tanggungjawab...
tentang peranan...
tentang sebuah kehidupan..

tiba2...
dapat panggilan dari 'Baiti Jannati'...
suara mak kedengaran...
borak2 dengan mak...
sampailah mak kata
'along keguguran... mak baru balik dari melawat along di raub...'

terasa macam nak nangeh...
*berair mata*

sebulan lepas kak long ada call...
pagi2 kak long call..
berkongsi kegembiraan...
aku turut bahagia dan tak sabar mendapat anak sedara baru...

tapi, nampaknya belum rezeki nak ada ahli keluarga baru...
moga kak long, abang long dan najihah bahagia till jannah...

mak juga ada cerita,
najiha sekarang dah boleh main2 dengan baby akif (anak kak ngah)...
dulu najiha tak berani nak dekat dengan baby2 lain..
sebab dah biasa 'sorang2' kan ^____^...

apa2 pun...
esok 22 februari...
bufday najiha tomey ^__^...
moga kejayaan dunia dan akhirat mengiringi langkah..

Rabiatul Najiha binti Zulhairi Muhamad....
Sanah Helwah kak long to be, insyaAllah...
moga setabah ummi najiha...
dan setabah namamu...
moga jadi pintar solehah ^___^...


ikhlas dari makcik kejam
^____*


nur insan
presint 5
210214 (11.05pm)




1 comment:

faizah muhammad said...

happy birthday najihah :) Moga jd anak solehah. auntie dia kena bg hadiah besar punya, boleh buang title 'makcik kejam' tu :p